dimecres, 26 de novembre del 2008

















LLIBRES DE LECTURA PER A 2n D’ESO

Cal triar un d’aquests llibres. La prova es farà cap a finals de febrer.

L’illa del tresor. (R.L. Stevenson) Versió de D. Fernández i M. Sintes. Minikalafat. Castellnou Edicions. Un grup d’aventurers va a la recerca d’un tresor enterrat per un vell pirata en una illa. Hi trobaran intriga, traïcions, perills, pirates, baralles…I potser molts diners!

Fahrenheit 451. (Ray Bradbury). Proa. En un futur no gaire llunyà, els bombers no s’encarreguen d’apagar incendis, sinó de cremar tots els llibres, ja que el Govern els ha prohibit. Un bomber es comença a fer preguntes quan veu que una pobra dona s’estima més perdre-ho tot abans que abandonar la seva biblioteca.

Dràcula. (Bram Stoker) Adaptació de Jesús Cortés. Micalet Galàctic. Bromera. El comte Dràcula abandona el seu castell de Transsilvània a fi d’escampar el seu regne de terror per tot Londres...i qui sap si més enllà. La veritable història de l’obra més important sobre els vampirs.

L’amic retrobat. (Fred Uhlman). Labutxaca. Columna.
L’arribada de Hitler al poder posa punt final a l’amistat de dos companys d’escola. Un d’ells és jueu, l’altre és membre d’una família aristocràtica. Al llarg d’un any ho havien compartit tot, però arriba un moment en què les seves diferències es tornen insalvables. El jueu deixarà Alemanya per marxar a Amèrica i oblidar el seu país i el seu gran amic. Trenta anys més tard, sense esperar-s’ho, el retrobarà novament.

L'ànima valenta (Fred Uhlman).
"Continuació" de l'anterior. Konradin, l'aristòcrata, s'afiliarà al partit nazi i intervindà com a militar a la Segona Guerra mundial. En descobrir l'horror de la política d'extermini de Hitler, participarà en un intent fallit d'atemptat contra el Führer. Dos dies abans de ser executat, Konradin recorda amb nostàlgia la seva gran amistat amb el noi jueu, Hans.