dimecres, 12 de novembre del 2008

EL PA DELS ÀNGELS

Els alumnes de 4t d'ESO visitem "EL PA DELS ÀNGELS".
Aquest és el títol de l'exposició de pintura d'art italià que pertany a la Galeria dels Uffizi de Florència, i que ha vingut a Barcelona al Caixa Forum.
Ha començat la visita explicant-nos la importància de la família dels Medici, com els Uffizi es va convertir en museu i el significat del títol de l'exposició: en l'eucaristia, el cos de Crist és el pa dels àngels.

És un recorregut per l'espiritualitat d'Occident, a partir de diferents episodis de L'Antic i el Nou Testament: el pecat original, el Sant Sopar, la mort i ressurreció de Crist...

Hem valorat la pintura com a narració d'una història universal, deduint perquè era tant important la imatge, els símbols i els atributs. Era una eina fonamental per als qui volien adoctrinar, i també per els analfabets, que visualitzant la imatge i els seus símbols coneixien la història.

Hem deduit també que el representat a les pintures prefigura, anticipa la història que vindrà després.

Tots aquests artistes, Botticelli, Luca Signorelli, Parmigianino, Luca Giordano i Cristofano Allori entre d'altres han mostrat en les seves obres una gran qualitat i misteri. Ens ha agradat molt.