dimecres, 12 de novembre del 2008

La Irene i la Maria recullen el seu premi al Museu d'Història de Catalunya


A l'escola fa anys que participem a l'Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments. Aquesta experiència que es va iniciar a Catalunya fa 17 anys, en fa 13 ja que té caire internacional. Es tracta de fotografiar lliurement diversos monuments de Catalunya: Sant Pere de Rodes, Santes Creus, Sant Cugat, etc... Es pretén potenciar la creativitat i a la vegada el coneixement del territori. La nostra escola és la segona vegada que ha estat premiada.

Hi participen: Albània, Andorra, Armènia, Austria, Azerbaijan, Bèlgica, Brazil, Bulgària, Canadà, Croatia, etc.... fins a 45 països i nacions sense estat. Es fa una primera selecció a nivell de Catalunya. Hi van ser premiades la Irene López i també l'alumna Maria Batllori. Ambdues són finalistes a nivell de Catalunya i a més d'un diploma acreditatiu, les seves fotografies han estat exposades al Museu d'Història de Catalunya.

Al voltant de 20000 fotografies han participat al certamen d'aquest any. Més de 2000 eren de Catalunya.

La Irene a més ha estat premiada a nivell internacional. La seva fotografia ha estat publicada en un llibre que recull les fotografies finalistes d'arreu del món. Un llibre espectacular. A més ha estat premiada a viatjar a Estrasburg i conviure cinc dies amb tots els alumnes premiats i recollir el seu premi al Parlament Europeu.