dilluns, 11 de gener del 2010

VISITA A BARCINO














El passat 15 de desembre, els alumnes de 1r i 2n d’ESO, vam anar d’excursió al Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona.
Com que el museu es troba a la plaça del Rei primer ens van ensenyar els edificis més importants que donen en aquesta plaça: el Palau del rei, el Palau del lloctinent, l’església de Santa Ágata i la casa d’una família rica.
A continuació vam baixar al subsòl, amb ascensor, on hi havia l’antiga “Colònia Iulia Augusta Faventia Paterna Bàrcino”, excavada sota la ciutat gòtica.
Hi havia una maqueta d’una domus amb totes les seves dependències i vam poder veure com vivia una família rica a Bàrcino. Seguint el recorregut pel museu vam veure un tros de muralla, una bugaderia, una salaó de peix amb la fabricació del famós garum (salsa feta amb les restes del peix) i una bodega on es feia vi i es guardava en dòlies.
La tercera part de la visita era fer un recorregut pel que era l’antiga ciutat romana. Vam veure el que es creu que deuria ser el fòrum (plaça Sant Jaume), el cardo Màximus (carrer de Ferran) i el Decumanus (baixada de la Llibreria), trossos de muralla amb les seves torres quadrades, les portes de la muralla amb les torres circulars, part de l’aqüeducte... També vam visitar un pati d’un palau medieval on hi havia quatre columnes del temple dedicat a August.
La visita ha sigut interessant perquè hem vist coses de Barcelona que no sabíem que existien i hem après sobre els orígens de Barcelona.