dimecres, 21 de gener del 2009

PARLEM DE L'ALCOHOL







El dia 15 de desembre del 2008 va venir a l'escola la Cristina Laguna, de la Fundació ALCOHOL I SOCIETAT, a donar-nos una conferència: "PARLEM DE L'ALCOHOL". Hi hem participat els alumnes de 1r, 2n i 3r, però els alumnes de segon i tercer hem repassat una mica el de l'any passat: les edats de l'alcohol, el circuit de l'alcohol en el cos, perquè els adolescents no han de beure alcohol, conseqüències de l'abús, la intoxicació alcohòlica, conducció i alcohol, mites i veritats sobre l'alcohol, territori noctun. Després vam jugar a un joc que era com el “Trivial”.
La Cristina ens va explicar:

*El circuit del l’Alcohol:
Quan és consumeix una beguda alcohòlica passa per: Esòfag,Estómac,Intestí Prim. Si hi ha aliment a l’estómac, alcohol arriba a la sang més lentament, el nivell és més petit d’alcoholèmia. Si no hi ha aliment a l’estómac passa més ràpid a la sang i hi ha un nivell important d’alcoholèmia.
*Raons per les que els adolescents NO PODEN BEURE ALCOHOL:
-El cos no està fisicament preparat.
-La llei no permet que els menors de 18 anys puguin beure begudes alcohòliques.
-Interfereix en la capacitat per conduir.
-Interfereix en el creixement, nutrició, personalitat, aprenentatge, sexualitat i indenpendència.
- Provoca problemes.
*Abús de l’Alcohol:
-Vòmits,dificultat per controlar-se,tremolors,taquicàrdia,mal de cap, insomni, depressió, ansietat,al·lucinacions, alteracions, es pot arribar a la mort.
*Què és la Tolerancia?
És quan cada vegada necesites consumir-ne més.
*Equivalencia de cada copa:
1xopet………1UBE,1 copa de combinat……2 UBE, 1vas de canya……1 UBE, 1 Gerra de cervesa……2 UBE,1 Copa de vi ………1 UBE, 1 Copa de destil·lat……2 UBE, UBE=Unitat de Beguda Estàndar.

IMPORTANT
Si ets un home no sobrepasis de 4 UBE al dia.
Si ets un dona no sobrepasis de 2 UBE al dia.
ETAPA DIFÍCIL
La professorava dir que l'adolescència és una de les etapes més difícils perquè es una etapa de rebel·lia. A més, els pares es troben amb el problema de la gran acceptació social que hi ha respecte del seu consum de begudes alcohòliques. "Els pares tenen una gran responsabilitat al'hora de parlar amb els seus fills però també han de ser conscients del problema", va explicar. De fet, els pares consideren l'alcoholisme el segon problema que té la joventut a Espanya, però "només el 52% d'ells en parla amb els seus fills per tal d'evitar el problema".
CONCLUSIÓ
Fent aquest joc hem après d’una forma divertida el tema de l’alcohol i ens ha agradat molt.